Jeugd

Jeugdteams

Op zoek naar een nieuwe sport? Waterpolo is super leuk en afwisselend! Door de explosieve bewegingen krijg je er ook nog een topconditie van. Je traint je hele lichaam: het is goed voor je spieren en je hart. Trainingen zijn super afwisselend en de trainers dagen je uit om steeds beter te worden. Je leert goed zwemmen en gooien. En: waterpolo is een teamsport. Je leert samenwerken en maakt nieuwe vrienden. Bij de Reigers kun je al waterpoloën als je 7 jaar bent. Maar later instromen is ook geen probleem. Het is wel belangrijk dat je minstens een B-diploma (en liefst een C-diploma) hebt. Als je lid bent van de Reigers kun je ook gratis zwemles volgen bij ZDHC of DSZ en zo verder werken aan je zwemvaardigheid. Als jeugdlid van de Reigers word je, net als bij veel andere sporten, ingedeeld op leeftijd:

  • 7-8 jaar: aspiranten F. Dit is het miniwaterpolo. Deze kinderen spelen nog geen competitie maar kunnen regelmatig aan een miniwaterpolotoernooi deelnemen. Trainingen (1-2 keer per week) zijn gericht op conditie en zwemtechniek, en vooral op plezier maken!
  • 9-10 jaar: aspiranten E
  • 11-12 jaar: aspiranten D
  • 13-14 jaar: aspiranten C
  • 15-16 jaar: aspiranten B

De F, E en D tems zijn gemengd: jongens en meisjes samen. Vanaf de aspiranten C worden er aparte jongens- en meisjesteams gevormd. Vanaf de aspiranten E doen de teams mee aan de regionale competitie op zaterdag of zondag. Ook worden er regelmatig onderlinge toernooitjes en teamactiviteiten georganiseerd. De Jeugdafdeling van de Reigers is sterk groeiend. In het seizoen 2023-2024 hebben wij een jongens B team, een jongens C team, 4 gemengde D teams en 3 gemengde E teams.

Trainingen

Het trainingsschema voor de jeugd ziet er in seizoen 2023-2024 als volgt uit:

Dinsdag
18:30 – 20:00 uur Zwembad Hofbad
BJ, CJ en DG

Woensdag
18:00 – 19:00 uur Zwembad de Waterthor
DG (1 team), EG en F
19:30 – 20:45 uur Zwembad Overbosch
CJ

Donderdag
18:00 – 19:00 uur Zwembad Overbosch
BJ en overige DG teams

Zaterdag
15:00 – 16:00 uur Zwembad Overbosch
EG en F

Veel ouders carpoolen naar trainingen en wedstrijden. Bij de Reigers mag je vier gratis proeftrainingen doen. Zo kun je zelf ervaren hoe het is. Wanneer kom jij mee doen? Ik wil een gratis proeftraining of heb een vraag.

 

RWPS en RTC

Als je zo enthousiast bent dat je aan de trainingen bij de Reigers niet genoeg hebt, en je door wilt groeien in het waterpolo, dan zijn er nog andere mogelijkheden. Zo biedt de Regionale WaterPolo School (RWPS) trainingen voor meisjes en jongens in de D en E leeftijdscategorie. Instromen kan het gehele seizoen. Naast de trainingen organiseert de RWPS clinics en (onderlinge) toernooien.

De trainers van de RWPS zijn gekwalificeerd en werken volgens het Meerjaren Opleidingsplan Waterpolo (MOW) van de KNZB. Onder leiding van de trainers kan er samen met andere kinderen uit de Regio, die dezelfde motivatie hebben, aandacht geschonken worden aan de ontwikkeling van de individuele waterpolovaardigheden.

De RWPS is onafhankelijk. In de KNZB Regio West, die in het verleden bestond uit de Kringen Haaglanden, ZRO en Gouwe Rijnstreek, is een structuur voor de RWPS opgezet, één organisatie met meerdere trainingslocaties. De aansturing vindt plaats vanuit een gemeenschappelijk, onafhankelijk bestuur, waarin vanuit de KNZB Regio West een vertegenwoordiging plaats heeft genomen.

De RWPS is een opstap naar het Regionaal Training Centrum (RTC). Het RTC Den Haag is een onafhankelijk initiatief om waterpolo topsport te beoefenen voor sporters in de leeftijdscategorie 11-17 jaar. De RTC biedt een intensief en gevarieerd landelijk waterpolo trainingsprogramma voor jongens en meisjes met ook aandacht voor voeding, lifestyle en kracht- en conditietrainingen.

In combinatie met het Segbroek college (Topsport Talent School) train je tijdens schooluren en verder bij je eigen club. Hierdoor maak je voldoende trainingsuren om een goede waterpoloër te worden, maar niet ten koste van het behalen van je schooldiploma. Het RTC is de “toegangspoort” naar de vertegenwoordigende nationale jeugdselecties en sporters kunnen ook in aanmerking komen om hun opleiding tot topsporter te vervolgen bij de waterpolo academie in Eindhoven.

               

Wil je een bericht achterlaten of reageren op onze site? Registreer je en meld je aan! Registreer of meld je aan